Császármorzsa zabpehelyből

 

>> lowcarb, gluténmentes <<


Sziasztok!

Tegnap ettünk volna valami édeset, valami klasszikusat fitt változatban, ami megállja a helyét egy kiadós leves mellé, második fogásként.
A lényeg, hogy nagyon gyorsan elkészült, olyan hozzávalókból, amelyek szinte mindig megtalálhatóak itthon. :)
Mivel gluténmentes zabpelyhet használtunk, ezért lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják ezt a változatot! ;)

Hozzávalók
- 8-10 ek. zabpehely
- 4 tojássárgája
- 3 ek. tejföl
- 1 kk. sütőpor
- pici só
- 1 kk. DiaWellness 1:4 Cukorhelyettesítő
- cukormentes lekvár
- fahéj

A zabpelyhet, a sütőport, a tojásokat, a tejfölt jól összekeverjük, pici sót és kevés édesítőt teszünk hozzá.
Kivajazott teflon serpenyőbe borítjuk és közepes lángon sütjük. Közben kevergetjük, amitől darabossá válik, végül lepirítjuk és így felveszi a klasszikus császármorzsa alakját, az íze pedig a cukormentes lekvárral és fahéjas édesítővel teljesedik ki.

Tetejét porrá őrölt DW édesítővel meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat! :)

Vicza

Unknown

Vicza & Tina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése