Kukoricadarás rántott hús joghurtos lilakáposzta salátával




Hozzávalók
- csirkemell filé
- tojás
- kukoricadara+kukoricapehely
- olaj
- só, bors, kakukkfű, fokhagyma

Saláta
- lilakáposzta
- retek
- natúr joghurt (legjobb a görög)
- 2 evőkanál majonéz ( nem árt ha házi)
- mustár
- balzsamecet, olívaolaj
- édesítőszer ( Dia-Wellnesst használtam)
- só, bors

A csirkemellnek jót tesz, ha 1-2 órával sütés előtt bepácoljuk. Intenzívebb ízt érhetünk el így, valamint finom omlóssá válik a húsa. Én joghurtos fűszeres pácban szoktam érlelni pár órát. De ha nincs rá idő az sem probléma, így is garantáltan finom és egészséges lesz ez az étel. A kukoricadara nem engedi a zsiradék felszívódását a húsba, kívül ropogóssá, belül omlóssá válik.
Ha nem pácoltunk, akkor sózzuk, fűszerezzük.
A lisztes fázist kihagytam a panírozásnál, egyszerűen nem éreztem szükségét. :)
Tojásba, majd a darás-pelyhes keverékbe forgattam. Kevés olajjal kikent teflon vagy grillserpenyőben, közepes tűzön sütöttem a húst.
A káposztasalátához a káposztát és retket lereszeljük, de nem sózzuk meg, hogy friss és ropogós maradjon.
Elkészítjük a hozzávalókból a dressinget, majd a salátára öntjük és jól összeforgatjuk.
 
Ezzel a panírral és körettel igazán nagyot lépünk az egészséges életmód irányába. :)

Unknown

Vicza & Tina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése