>> lowcarb, gluténmentes, fehérjedús <<
Csak előkapod a szendvicssütőt, s amíg felmelegszik, összekevered a tésztát és már sütheted is. :)Ezt a receptet 10 évvel ezelőtt próbáltam ki először, amikor egy lisztérzékeny csoporttalálkozón valaki bemutatta. Akkor még valójában szendvicsalapnak használtuk, hisz sem lisztek, sem pékáruk terén nem volt ilyen nagy választék, mint manapság.
Azóta már nagyon sok változatát elkészítettem, hiszen nagy előnye, hogy nem vesz sok időt igénybe. :)
Édes változata lehet túrós, lekváros, gyümölcsös; sós változatban akár pizzás, sonkás-sajtos, kapros-túrós. Ha natúran készítjük, kiváló szendvicsekhez, bár azt inkább élesztős tésztával készítem, így kicsit lazább szerkezetű és "ducibb" lesz.
A nyers tészta hűtőben pár napig tárolható, frissen süthető. :)
Hozzávalók
Tészta
- 4 ek. Update1 Master Mix vagy Dia-Wellness CH Mínusz, 4 ek. rozsliszt
- fél cs. sütőpor
- 3 tojás
- kb. 1 dl tej
- kevés folyékony édesítőszer (Update1 Lovely Sweet)
- 2 ek. kókuszolaj vagy olvasztott vaj
Töltelék
- 20 dkg túró
- 1 tojássárgája
- 1 ek. Dia-Wellness 1:4 Cukorhelyettesítő
- fél citrom leve és reszelt héja
- vanília aroma
- fahéj
A tészta hozzávalóit egyneműsítjük, sűrű, galuska-szerkezetű egyveleggé, s a túrós töltelékhez valókat is összekeverjük. Az előmelegített szendvicssütőbe egy-egy kanál tésztát teszünk, erre túrós tölteléket kanalazunk, majd ismét befedjük kevés tésztával.
A gluténmentes verziót ugyanezekből az alapanyagokból készítsük, csak a lisztet helyettesítsük Schär Mix B-vel és rizsliszttel.
Pirosra sütjük, fahéjas porcukorral (eritrit) meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat! :)
Vicza
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése