Túrós-zabpelyhes göngyölt csirkemell



 >> gyúrós, gluténmentes, lowcarb <<


Hozzávalók
- 2 egész csirkemell
- só, bors

Töltelék
- 30-35 dkg túró
- 2 tojás
- 2-3 ek. zabpehely (gluténmentes itt)
- fél szál póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, kömény
- petrezselyem, kakukkfű
- reszelt sajt

A csirkemelleket hosszában felszeleteljük, kb. 1-1,5 cm vastagságúra. Kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez valókat összeállítjuk, a pórét és fokhagymát, zöldfűszereket apróra szeljük hozzá. Minden hússzeletre annyit teszünk, hogy szépen fel tudjuk göngyölni. Ha kell, hústűvel megtűzzük. Grill- vagy teflonserpenyőben hirtelen átsütjük, közben óvatosan forgatjuk, ez kb. 3-4 perc.
Ezután vékonyan kikent tepsibe vagy jénaiba fektetve, 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Az utolsó tíz percben megszórjuk reszelt sajttal és rápirítjuk a tetejére.



Igazán könnyű, egészséges, fehérjedús és szénhidrát csökkentett ínyencséget kapunk. Diétázók salátával, gyúrósok zöldséges rizzsel fogyaszthatják. A mi receptünk gluténmentes zabpehellyel készült, így kiváló étel lisztérzékenyek számára is.

Szép délutánt! :)

Unknown

Vicza & Tina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése