Rántott hús borsópürével


A csirkemell filéket felszeleteljük, majd kissé bezzuk. Előkészítjük a panírt - ehhez Norbi lisztet, tojást és darált puffasztott rizst használunk fel. A puffasztott rizst Chopperben apróra daráljuk, ez lesz a “morzsa”. A csi
rkemelleket lisztbe, tojásba, majd a “morzsába” forgatjuk, vékonyan kiolajozott Jénai tálba vagy pedig sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tetejét is óvatosan meglocsoljuk olajjal, majd alufóliával befedjük.
200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20 percig pároljuk, majd a fóliát levéve még 20 percig ropogósra sütjük.*

A borsópüréhez a borsót puhára pároljuk, majd Chopperbe zúdítjuk. Natúr joghurttal, fokhagymával, kis mustárral, borssal, sóval, pár csepp édesítőszerrel, kevés cukormentes majonézzel tuningoljuk.

*Mivel már többször használtuk ezt a receptet, menet közben rájöttünk, hogy a húst nem szabad forgatni, mert a panír lecsúszik róla. Így is tökéletesen átsül, s mindkét fele ropogós lesz. :)


Jó étvágyat! :)

Vicza

Unknown

Vicza & Tina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése