Mascarponés-tejszínes kókuszos fagyitorta


Hozzávalók
- 8 tojásfehérje
- 3 evőkanál xilit, vagy Zero Cukor
- mascarpone (hozzá 1 evőkanál xilit)

- tejszín (én cukormentes Hulala, hozzá 3 evőkanál xilit)
- 20 dkg. kókuszreszelék
- vanília aroma
- 1 kávésk. sütőpor
- bármilyen gyümölcs :)

A tojásfehérjét felverjük, mikor már majdnem kész hozzáadjuk a xilitet és tovább verjük míg kemény lesz (de azért ne "törjön"). Óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket és a sütőport (én pár csepp ételfestéket is a Húsvét kedvéért :) ). Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük kb.5 percig magas hőfokon, 20 percig pedig alcsony hőfokon inkább szárítjuk.


Közben a mascarponét elkeverjük a xilittel, vanília aromával és turmixolt gyümölccsel (én epret használtam). A tejszínt kemény habbá verjük ízlés szerint a xilittel. 3-4 evőkanállal kiveszünk belőle és összekeverjük a mascarponés gyümölccsel. Ha kihűlt a tészta, (karimás tortaformában) ráadagoljuk a mascarponés krémet, majd a tejszínt és végül a gyümölcsöt.

Fagyasztóba tesszük, kb. 2 óra múlva már gyönyörűen szeletelhető a fagyitorta. :) 

Vicza

Unknown

Vicza & Tina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése