Citromos-mascarponés tengeri halfilé "karfiolrizzsel"




Hozzávalók
- 1 kg tengeri halfilé
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 2-3 szál póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 egész citrom
- pici édesítő
- só, bors, babérlevél, petrezselyem
- 1 közepes fej karfiol

A halfiléket kevés vajon (magas hőfokon) hirtelen átsütjük.
Sózzuk, borsozzuk, lejjebb vesszük a hőfokot, rászórjuk a felaprított pórét, ráreszeljük a citromok héját, levüket rácsavarjuk. Hozzáadjuk a mascarponét és pár csepp édesítőszert.
Kb. 10 percig pároljuk, közben locsolgatjuk a borral.
Végül ráreszeljük a fokhagymát, beledobjuk a babért, s felöntjük a tejszínnel. Még körülbelül 10 percig pároljuk.
A karfiolt megtisztítjuk, s nyersen lereszeljük, vagy aprítógépben rizsszeműre daráljuk.
Kevés vajon átpörgetjük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemmel.
Kevés forróvízzel meglocsoljuk (tényleg csak fél decivel), 3-5 percig pároljuk. Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük, hisz pergősen a legjobb, ahogy a rizs is.
Már tálalhatjuk is ezt az egyszerű és egészséges finomságot.
 

Jó étvágyat! :)

Vicza

Unknown

Vicza & Tina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése