Citromos-mascarponés tengeri halfilé "karfiolrizzsel"
Hozzávalók
- 1 kg tengeri halfilé
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 2-3 szál póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 egész citrom
- pici édesítő
- só, bors, babérlevél, petrezselyem
- 1 közepes fej karfiol
A halfiléket kevés vajon (magas hőfokon) hirtelen átsütjük.
Sózzuk, borsozzuk, lejjebb vesszük a hőfokot, rászórjuk a felaprított pórét, ráreszeljük a citromok héját, levüket rácsavarjuk. Hozzáadjuk a mascarponét és pár csepp édesítőszert.
Kb. 10 percig pároljuk, közben locsolgatjuk a borral.
Végül ráreszeljük a fokhagymát, beledobjuk a babért, s felöntjük a tejszínnel. Még körülbelül 10 percig pároljuk.
A karfiolt megtisztítjuk, s nyersen lereszeljük, vagy aprítógépben rizsszeműre daráljuk.
Kevés vajon átpörgetjük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemmel.
Kevés forróvízzel meglocsoljuk (tényleg csak fél decivel), 3-5 percig pároljuk. Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük, hisz pergősen a legjobb, ahogy a rizs is.
Már tálalhatjuk is ezt az egyszerű és egészséges finomságot.
Jó étvágyat! :)
Vicza
Sziasztok!
Szeretettel üdvözlünk a Kókuszkertben, ahol nem kell lemondanod az evés élvezetéről!
A névjegyünkben bővebb leírást olvashatsz arról, miért is indítottuk útjára ezt az oldalt. :)
Itt mindent megtalálsz, ha érdekel az egészséges étkezés vagy felesleges kilóktól szeretnél megszabadulni, de akkor is jó helyen jársz, ha gluténérzékeny vagy, vagy éppen gyúrsz.. :)
Addig is, mi gyúrjuk Neked a tésztát a konyhában! ;)
>> TOVÁBB



Népszerű bejegyzések
-
Hozzávalók - csirkemell filé - tojás - kukoricadara+kukoricapehel y - olaj - só, bors, kakukkfű, fokhagyma Saláta - lilakápo...
-
Hozzávalók - 25 dkg túró - 3-4 ek. Dia-Wellness 1:4 Cukorhelyettesítő - pár csepp vanília aroma - 10 dkg eper - 2-3 ek. cukormentes ...
-
>> lowcarb, gluténmentes << Sziasztok! Tegnap ettünk volna valami édeset, valami klasszikusat fitt változatban, ami meg...
Üzemeltető: Blogger.
Archívum
- augusztus 2015 (1)
- július 2015 (4)
- június 2015 (24)
- május 2015 (11)
- április 2015 (16)
- március 2015 (11)
Feliratkozás
Értesülj a legfrissebb receptekről, bejegyzésekről e-mailben is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése