Gombás-bazsalikomos sajtos tészta


>> lowcarb, gluténmentes <<

Hozzávalók
- 1 póréhagyma
- 20 dkg sonka vagy szalonna
- 20 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl főzőtejszín
- 20 dkg füstölt sajt
- 1 ek. kókuszolaj
- fél citrom leve
- bazsalikom, petrezselyem
- só, bors

A pórét felszeleteljük, s a kókuszzsíron megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára szelt sonkát és kissé megpirítjuk, ezután a cikkekre szelt gomba, reszelt fokhagyma következik. Picit sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citromlével és kb. 10 percig pároljuk.
Közben kifőzzük a tésztát és leszűrjük. A gombás raguhoz adjuk a tejszínt, a felaprított bazsalikomot és petrezselymet. Összerottyantjuk, a végén beleszórjuk a reszelt sajtot, majd összekeverjük a tésztával.
Vékonyan kivajazott jénaiba öntjük, s 10 percre betesszük a sütőbe pirítani.

Finom, laktató egytálétel.

Jó étvágyat! :)

Unknown

Vicza & Tina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése