>> lowcarb <<
Alig egy óra alatt, kelesztés nélkül illatozik az asztalon az egészséges, friss házi cipó. :)Hozzávalók
- 5 ek. Update1 master mix vagy Dia-Wellness Zero6
- 5 ek. bármilyen liszt (zablisztet használtunk)
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 csapott kk. só
- kb. 1-1,5 dl víz
- 2 tk. expressz élesztő
- lenmag, napraforgómag
A liszteket összevegyítjük az élesztővel, hozzákeverjük a sót, olajat, majd beledolgozzuk fokozatosan a vizet. A masszának lágynak kell lennie, de nem ragacsosnak. A sütőt előmelegítjük, a tésztát 10 percig pihentetjük. Kerek cipót formázunk belőle, tetejét megkenjük olajjal, magokat szórunk rá (a tésztába is keverhetünk), és liszttel meghintjük.
Olajjal kikent jénaiba fektetjük, keresztet "vetünk" rá és imádkozunk, hogy szépen megsüljön. :) :)
15 percig forró sütőben, 30 percig pedig langyosban szép, ropogósra sütjük. 100g körülbelül 18g szénhidrátot tartalmaz. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése