Tonhalas lepény





>> lowcarb, lisztmentes, gluténmentes, fehérjedús, gyúrós <<


Bevalljuk őszintén, van egy bűnünk (na jó több is :D): nem igazán szeretjük a halat… azt a szálkás fajtát, amit nem lehet csak úgy harapni… pedig horgászni imádunk. :)
Ámbár, mivel nagyon egészséges, valahogy be kell építenünk a mindennapjainkba, ezért mindig van itthon néhány tonhal konzerv és fagyasztott hekk vagy tengeri halfilé.

Ma a tonhalból készítettünk egy egyszerű és tápláló ebédet. CH csökkentett, lisztmentes, GM és fehérjedús. Gyúrósoknak rizzsel ajánljuk. ;)

Hozzávalók
- 3-4 kis doboz tonhal sós lében
- 1 nagyobb sárgarépa reszelve
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, curry
- citromlé

Lepény
- 8 db tojás
- 20 dkg túró
- 15 dkg reszelt sajt (füstölt a legjobb)
- só

A hagymát felszeleteljük, megdinszteljük kevés kókusz olajon, hozzáadjuk a sárgarépát amivel kicsit még pároljuk. Lecsepegtetjük a halat, rádobjuk a reszelt fokhagymával, s kicsit pirítjuk. Fűszerezzük, meglocsoljuk a citromlével. Jénai tálban elegyengetjük.
A tojásokat kevés sóval felverjük. Egy másik tálban villával szétnyomkodjuk a túrót, ráöntjük a tojást végül a reszelt sajtot. A tojásos -túrós masszát a halas ragura öntjük, 5 percig 200 fokon, majd további 15-20 percig 150 fokon sütjük. Ha megsült, egy késsel meglazítjuk a széleit, ráteszünk egy tálcát s megfordítjuk. Így a halas ragu kerül felülre a tojásos "tészta" pedig alulra. Melegen is hidegen is fogyaszthatjuk.

Jó pacsálást a konyhában! :)


Unknown

Vicza & Tina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése