>> lowcarb, lisztmentes, gluténmentes, fehérjedús, gyúrós <<
Bevalljuk őszintén, van egy bűnünk (na jó
több is :D): nem igazán szeretjük a halat… azt a szálkás fajtát, amit nem lehet
csak úgy harapni… pedig horgászni imádunk. :)
Ámbár, mivel nagyon egészséges, valahogy be
kell építenünk a mindennapjainkba, ezért mindig van itthon néhány tonhal
konzerv és fagyasztott hekk vagy tengeri halfilé.
Ma a tonhalból készítettünk
egy egyszerű és tápláló ebédet. CH csökkentett, lisztmentes, GM és fehérjedús.
Gyúrósoknak rizzsel ajánljuk. ;)
- 3-4 kis doboz tonhal sós lében
- 1 nagyobb
sárgarépa reszelve
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, curry
- citromlé
Lepény
- 8 db tojás
- 20 dkg túró
- 15 dkg reszelt sajt (füstölt a legjobb)
- só
A
hagymát felszeleteljük, megdinszteljük kevés kókusz olajon, hozzáadjuk a
sárgarépát amivel kicsit még pároljuk. Lecsepegtetjük a halat, rádobjuk a
reszelt fokhagymával, s kicsit pirítjuk. Fűszerezzük, meglocsoljuk a
citromlével. Jénai tálban elegyengetjük.
A tojásokat kevés sóval felverjük. Egy
másik tálban villával szétnyomkodjuk a túrót, ráöntjük a tojást végül a reszelt
sajtot. A tojásos -túrós masszát a halas ragura öntjük, 5 percig 200 fokon,
majd további 15-20 percig 150 fokon sütjük. Ha megsült, egy késsel meglazítjuk a
széleit, ráteszünk egy tálcát s megfordítjuk. Így a halas ragu kerül felülre a
tojásos "tészta" pedig alulra. Melegen is hidegen is fogyaszthatjuk.
Jó pacsálást a konyhában! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése