Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel




Hozzávalók
- 1 friss ananász
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg gomba
- 1db kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom
- póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- só, bors, majoranna, bazsalikom
- rizs

Az ananászt megmossuk, majd leitatjuk róla a vizet. Hosszában kettévágjuk, majd késsel beirdaljuk kockásra a húsát. Egy kanál segítségével kikaparjuk a kockákat egy tálba.
Az ananász csónakokban fogjuk tálalni az ételünket. Nagy előnye, hogy nem kell mosogatni. J
A csirkemellet csíkokra szeljük, fűszerezzük, majd kevés olajon hirtelen átsütjük, félretesszük. A zöldségeket felszeleteljük, az ananászt már felkockáztuk, majd magas hőfokon átpirítjuk, (kivéve a paradicsomot) az egészet ugyan abban a serpenyőben, amelyikben a húst készítettük. Kevés sóval, borssal ízesítjük.
Ezután visszatesszük a húst, majd a paradicsompürét ráöntjük, hozzáadjuk a fokhagymát és a maradék fűszereket. Kb. tíz percig főzzük.
Közben a rizst is elkészítjük a szokásos módon. Végül az egészet összekeverjük, s ízlésesen az ananászhéjakba töltjük. Paradicsommal, salátalevéllel és bazsalikommal díszítjük.
Mindenkit elkápráztatunk ezzel az exotikus fogással, pedig nagyon egyszerű elkészíteni.

Unknown

Vicza & Tina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése